Poslovni dogodki – Kako izbrati pravi hotel za vaš poslovni dogodek?

Izbira pravega hotela za poslovni dogodek je ključnega pomena za uspešnost vašega dogodka. Ne gre zgolj za poslovni vidik dogodka, ampak za celostno izkušnjo, ki jo želite zagotoviti vsem udeležencem.  Pogosto je izbira hotela odvisna od dejavnikov kot so lokacija, cena, oprema in storitve, ki jih hotel ponuja. Obstaja pa več pomembnih faktorjev, ki jih je treba upoštevati pri izbiri hotela za vaš poslovni dogodek. Pa si jih oglejmo.

Poslovni dogodek
Poslovni dogodek

Kako izbrati pravi hotel za vaš poslovni dogodek?

Lokacija hotela

Lokacija je ena najpomembnejših stvari pri izbiri hotela za poslovni dogodek. Če je v ospredju praktičnost in gre za krajši dogodek, naj bo hotel na lokaciji, ki je zlahka dostopna vsem udeležencem, ne glede na to od kod prihajajo. V tem primeru je pomembno, da je hotel blizu letališča ali železniške postaje. V kolikor gre za dogodek, ki traja več dni, si lahko izberete tudi bolj odročno in slikovito lokacijo, v tem primeru ne pozabite ponuditi dodatnega transferja.

Kapaciteta

Zelo pomembno se je prepričati o tem ali ima hotel dovoljšne kapacitete za vašo skupino. Torej število ležišč, velikost predavalnic, ipd. To je eno izmed ključnih vodil pri iskanju vaše lokacije dogodka.

Nastanitev

Želite osnovno nastanitev ali nadstandardno? To je vprašanje, ki ga zastavite naročniku. Seveda je vse odvisno od želje skupine. Zato se prepričajte o udobju, dodatnih storitvah in ponudbah, ki jih skupina želi. Seveda, pa je vse odvisno od cene, ki jo je naročnik pripravljen plačati. Običajno hoteli s štirimi zvezdicami ponujajo dobro razmerje med kakovostjo nastanitve in ceno, če pa naročnik želi in ponuja več, vam priporočamo rang petih zvezdic in več.

Oprema in storitve

Prepričajte se, da hotel ponuja vse storitve, ki jih potrebujete za vaš dogodek, kot so konferenčne dvorane (velikost oz. kapacitete), razstavni prostori, oprema za predstavitve, Wi-Fi in druge potrebne stvari. Prav tako se pozanimajte, da ima hotel dovolj osebja za oskrbo in pomoč pri vašem dogodku.

Možnosti team buiding programov

Preverite kakšne možnosti ima hotel za aktivnosti, ali ima dovolj prostora, da izvedete team building v kongresni dvorani ali v okolici hotela. V kolikor v hotelu ne vedo kakšne prostore imajo povežite hotel z vašo team building agencijo, oni vam bodo glede na izkušnje znali predstaviti možnosti, ki jih ponuja posamična destinacija. V Sloveniji in na Hrvaškem team building programe izvaja ETC Adriatic, preverite pri njih kaj ponujajo v obeh državah. Hrvaška je tudi odlična destinacija za team building in startup oddihe.

Hrana in pogostitev

Naj vam to ne bo samoumevno, kajti v današnjem času je za mnoge naročnike pomembno, da hotel lahko zadosti različnim željam in potrebam ljudi. Koliko obrokov na dan bi želeli, želite pogostitev tudi me odmori predavanj, kakšne vrste hrane si želite zagotoviti (mesno, vegansko, brez glutena ipd.) kako je s strežbo alkoholnih pijač, kaj je vključeno v ceno in kaj plačajo udeleženci sami ipd. To so pomembna vprašanja, ki naslavljajo področje prehrane in pogostitve. Ogromno hotelov imajo izjemno okolico, sam dogodek lahko popestrite tudi s piknik zabavo pred hotelom.

Dodatne storitve poslovni dogodek

Čeprav je hotel namenjen predvsem poslovnim dogodkom, se lahko zgodi, da bo med samim dogodkom dovolj prostega časa za druge aktivnosti ali pa bo to nemara želja naročnika. Zato se pozanimajte o dodatnih storitvah, ki jih ponuja hotel, kot so bazen, fitnes center, mentalni wellnes je sedaj hit, spa in druge restavracije, izleti ali kavarne. To bo udeležencem omogočilo, da se družijo tudi neformalno ter se sprostijo in uživajo v prostem času med dogodkom.

Cena

Cena je pogosto najbolj pomemben dejavnik pri izbiri hotela. Čeprav želite zagotoviti, da dobite najboljše možno storitev, se prepričajte, da cena ustreza vašemu proračunu. Če želite rezervirati veliko število sob, se pozanimajte o možnostih za skupinske popuste ali posebne ponudbe za poslovne dogodke.

Ocene in mnenja drugih gostov

Preglejte ocene in mnenja drugih gostov na spletnih straneh za ocenjevanje hotelov, kot so TripAdvisor ali Booking.com. To vam bo pomagalo dobiti realen pregled o izkušnjah drugih gostov in vam bo olajšalo izbiro hotela, ki ustreza vašim potrebam.

Z upoštevanje teh faktorjev boste zagotovo našli pravi hotel za vaš poslovni dogodek. Ne pozabite načrtovati dovolj časa vnaprej, da se izognete stresu ob prezasedenosti, neustreznim rešitvam in težavam na dan dogodka.

Mogoče vas še zanima:
Kam na sindikalni izlet ?
Team building na Veliki Planini