Električna kolesa so odgovor za vse tiste, ki prej morda niso mogli uživati v kolesarjenju

Tudi za tiste, ki prej niso uživali na kolesu, sedaj kolesarjenje ponuja povsem novo, bolj zabavno in lahkotno izkušnjo, saj so sedaj na voljo električna kolesa vseh vrst. Odvisno je seveda za kakšen namen jih boste potrebovali, za kaj jih boste uporabljali. Ali je to za gorske izlete po strminah in dolinah, po gozdu, ali je to za treking ali za daljše cestne izlete, ali je to za vsakodnevno prevažanje v službo, po nakupih, v šolo po naše otroke, na pošto, po različnih opravkih v mestu in okolici. So različne vrste električnih koles, poleg tega, pa tudi mnogo dodatkov, ki vam bodo olajšali vaše poti. 

Recimo, kvalitetni sedeži za naše najmlajše se hitro namestijo zadaj ali spredaj, lahko tudi oboje. Če imate majhnega hišnega ljubljenčka se spredaj enostavno namesti udobna košara, poskrbimo pa seveda tudi, da jih privežemo s povodcem ali s posebnim trakom narejenim za košaro oziroma za prevažanje s kolesi. Ključnega pomena je, da poskrbimo za našo varnost, in za varnost vseh udeležencev v prometu. Na trgu je trenutno izjemna ponudba električnih koles, ki niti niso tako draga, še vedno pa se vse razvija in izboljšuje. Cena je odvisna od ponudnika, od vrste koles, ter od vaših potreb in želja. Poceni e kolesa ne pomenijo nujno slabe kvalitete!

Ker tudi sami prej nismo bili navdušeni nad tem, da si moramo zamenjati oblačila vsakič, ko se zapeljemo s kolesom. Ker nam ni bilo všeč, da se nagibamo naprej, ter hitimo na naše destinacije z neudobnimi kolesi… Smo v Ljubljani odprli specializirano trgovino s sodobnimi, udobnimi, ter ugodnimi električnimi kolesi, narejeni posebej za mestna okolja. NewBike.si e kolesa so odlična izbira za vse, ki iščejo zlato ravnotežje med elegantnim dizajnom in kakovostno tehnologijo. 

Z mehkimi, usnjenimi ročkami, udobnim sedežem,odličnimi zavorami, ter mnogimi drugimi prednostmi vam bodo ta električna kolesa služila še dolgo. Poleg nameščenih LED luči, stojalo, ter proti-zdrsnemu sloju na pedalih, je vsako mestno kolo opremljeno tudi z vgrajeno ključavnico s ključem. Za dodatno varnost predvsem za daljše postanke v mestu, priporočamo še dodatno ključavnico, z veseljem pa vam pomagamo skleniti tudi zavarovanje.

Vsako kolo ima integriran motor, ter baterijo, ki bosta poskrbela da na vaš cilj ne prispete preznojeni, temveč umirjeni, z nasmehom na obrazu. Nekateri modeli imajo tudi dodatno zaščito na zadnjem kolesu, ki vam omogoča brezskrbno vožnjo tudi s krilom, z daljšo obleko, ali plaščem. Namreč ta zaščita preprečuje da bi se oblačila zataknila v kolo. Na krmilu se nahaja LCD zaslon, ki bo prikazal pomembne podatke. Spredaj in zadaj so nameščeni blatniki, veriga pa je zaščitena, zato ne rabite skrbeti, da bi se umazali, kljub malo slabšemu vremenu. Visoko, prilagodljivo krmilo obrnjeno k vozniku omogoča izjemno udobno in še pomembneje, varno vožnjo. Namreč s privzdignjeno glavo in pokončno držo boste imeli najboljši možen pregled nad dogajanjem v prometu. 

Večina naših koles ima žensko ogrodje, ki je izjemno praktično, saj se na kolo usedeš brez da bi dvignil nogo visoko preko sedeža oz. okvirja kolesa. To je tudi eden od glavnih razlogov, zakaj se za žensko ogrodje odloči tudi vedno več moških. Naj vas torej potolažimo, da ni sramotno voziti žensko kolo. Žensko ogrodje toplo priporočamo tudi vsem starejšim osebam, zaradi veliko lažjega vstopa in izstopa s kolesa.

Na kratko, so električna kolesa edinstveno prevozno sredstvo za vaše vsako dnevne potrebe, ki vam bodo zagotovila nasmejane izlete po mestu in okolici.

Če želite preizkusiti naša kolesa, vas toplo vabimo na brezplačno testno vožnjo! 

Našim cenjenim kupcem nudimo tudi prvi servis zastonj. Servis koles NewBike je seveda ključnega pomena, saj nam omogoči brezhibno delovanje našega električnega kolesa, da nam bo lahko služilo še mnogo let. Veseli nas, da imamo v NewBike trgovini profesionalne serviserje, ki poskrbijo, da vse primerno deluje, da se namestijo dodatni deli, ali zamenjajo stare baterije, da vse deluje tako kot mora. Priporočamo vsaj enkrat letni obisk vaše izbrane trgovine, oziroma servisa. 

 

azlogi zakaj pa električna kolesa omogočajo tak neverjeten užitek v vožnji so pa naslednji… Električna mestna kolesa so narejena za vsako krajšo ali daljšo pot. Imajo električno podporo, oziroma zmogljiv motor ter baterijo, ki lahko zdrži cel teden brez polnjenja, odvisno kako pogosto kolo uporabljate in kako daleč se vozite. Baterija se povsem preprosto napolni preko elektrike, motor pa je lepo integrirano v kolo. Ker imamo dodatno električno podporo, se lahko vozimo po mestu in okolici brez, da se v prometu znerviramo, brez da se preznojimo, in brez da se oblačimo v športna oblačila oziroma posebna oblačila za kolesarjenje. Lahko nosimo naša najljubša oblačila, in se oblečemo za cilj in ne za vožnjo. Tako lahko gremo zvečer na pijačo v center tudi v daljši obleki. Nekatera naša kolesa imajo zadaj zaščito za daljše obleke in plašče, da se slučajno ne bi zataknili v napere. Ta zaščita je narejena iz kakovostne plastike, ter prepreči tudi poškodbe, ali da bi se otroku zataknila noga v kolo, če sedi zadaj. 

Še en razlog, da so mestna električna kolesa tako udobna je, da so narejena z namenom vsakodnevne uporabe. Narejena so za tiste, ki želijo zmanjšati svoj ogljični odtis, s tem ko izberejo izlet s kolesom namesto z avtom. Poleg tega, da s tem poskrbijo za čistejše okolje, dobro poskrbijo tudi za svoje duševno in fizično zdravje. Dokazano je, da ko smo zunaj na svežem zraku, ko se spravimo v gibanje, zadihamo bolj globoko, se zavemo lepote življenja in narave poskrbimo za naše duševno prav tako pa tudi fizično zdravje. Verjetno ste že opazili kdaj, da se po vožnji s kolesom, po možnosti po sončnem vremenu, pa tudi ko je oblačno, počutite sveže, napolnjeno z energijo in veseljem do življenja. Električna kolesa imajo to moč, da vam ponudijo dovolj podpore, da kolesarjenje nikakor ni več muka, temveč užitek in zabava!

Zakaj bi moralo biti kolesarjenje tako naporno in težko, da se vam zameri, tako da se ne želite pogosto usedit na kolo ter zapeljat po opravkih. Če živite v predmestju ste se verjetno navajeni usest v avto, in se odpeljati do najbljižje trgovine. Če bi to zamenjali z električnim kolesom, ki ima nameščene čudovite torbe in košaro, bi se na poti do in iz trgovine lahko odpočili od statičnega sedenja doma, ter hkrati potelovadili dovolj, za dobro prekrvavljeno telo, in um. Ne moremo poudariti dovolj, kakšna velika razlika je med vožnjo z avtomobilom in električnim kolesom. Toliko je prednosti električnih koles, da bi lahko naštevali še par mesecev. Res priporočamo, da se pozanimate kje je najboljša ponudba, kje so najbolj prijazni prodajalci, in si privoščite električno kolo, za novo, bolj zabavno izkušnjo kolesarjenja. Če poznate koga, ki že ima električno kolo, ga kar vprašajte kakšna je njihova izkušnja. Ali ga priporočajo? Vsak, ki enkrat preizkusi e kolo, in se začne z njim redno voziti, podeli z nami, da je prijetno presenečen in da uživa v vožnji s kolesom bolj kot kadarkoli prej. 

Zelo smo ponosni in veseli, ko slišimo dobre pohvale in prejmemo sporočila o tem, kako so naši kupci navdušeni nad svojim novim električnim kolesom. 

Na trgu je ogromno ponudbe različnih vrst e koles, a kolesarska trgovina v Ljubljani NewBike je specializirana za mestne kolesarje. Ko se gre za vsakodnevne potrebe, za izlete v službo, v šolo, po nakupih… Namreč šele s tem prispevamo k čistejšemo okolju – veliko več, kot pa še se le enkrat na teden usedemo na športno kolo. To, da zamenjamo redno uporabo avtomobila z uporabo električnih koles, to ima potencirano korist za naše okolje, za naše telo, in za naše potomce.

Tako smo hvaležni za ta izum, namreč električna kolesa so trajnostno vozilo, in omogočajo trajnostno mobilnost. Ne izpuščajo emisij, ne povzročajo onesnaževanje okolja s hrupom in emisijami izpušnih plinov, saj uporabljajo obnovljivi vir energije. Za udobna mestna kolesa seveda ne rabimo goriva, ne rabimo registracije ali vinjet… Prav tako pa so električna kolesa tudi naložba, čeprav niso niti približno draga kot avto, zato priporočamo, da si za vaša električna kolesa uredite zavarovanje, in da kupite kakovostno ključavnico. Vsi vemo kako hitro lahko kolo izgine, če ga ne priklenemo dobro, ali ga le pustimo pred trgovino za par minut… V naša električna kolesa je vgrajena ključavnica, ki ohranja vaš ključ v notranjosti med vožnjo. To je majhna podrobnost, ki pa zagotavlja, da so ključi vašega kolesa vedno pri vas. Ko je ta ključavnica zaklenjena, se ne moremo voziti s kolesom, lahko pa se kolo dvigne in odnese. Torej, če želite zagotoviti, da je vaše kolo še vedno tam, ko se vrnete, je za daljše postanke priporočeno, da s seboj prinesete tudi dodatno, verižno ključavnico. 

NewBike trgovina ponuja kakovostne ključavnice, par letno garancijo, ter odlično zavarovanje za vsakega. Prav tako je pri nas na voljo brezplačna testna vožnja in profesionalen servis. 

Električno kolo priporočamo tudi starejšim ljudem, ki imajo probleme s sklepi, in sicer ne radi vozijo kolo. Ker pa je električna podpora, vožnja postane bolj lahkotna, manj naporna, tako zmanjša obremenitev sklepov. Ste vedeli tudi to, da pogosta vožnja s kolesi lahko poveča našo produktivnost skozi dan? Če preživimo vsaj nekaj časa zunaj na svežem zraku in se aktivno gibljemo, s tem izboljšamo naše razpoloženje in zmanjšamo naš stres. Tudi če se z električnim kolesom podate na daljše vožnje, preko klancev in hribov, na koncu ne boste fizično izčrpani! Veliko lažje je opraviti enako vadbo kot z navadnim kolesom, a z manj truda, z manj znojenja. Niti nimate občutka da telovadite, čeprav tudi ob kolesarjenju z električnim kolesom prav tako kurite kalorije in si nabirate inspiracijo, ko raziskujete kotičke vašega mesta in okolja.