Laser tag: nova in zabavna aktivnost

Laser tag je nova zabavna, tehnološko dovršena aktivnost, ki jo lahko najdete v ponudbi Paintball Ljubljana! Laser tag je primeren tako za otroke, odrasle kot tudi za mešane skupine. Je igra, pri kateri vam garantirano ne bo dolgčas. Vzbudila bo otroka v vas ali pa na plan izvlekla vašo tekmovalno stran! Če bi se radi ognili bolečim paintball izstrelkom, vendar bi vseeno radi doživeli adrenalinsko, napero in veselja polno izkušnjo s prijatelji, je to izbira za vas.

Kako poteka igra laser tag -a

Laser tag je hitra in dinamična igra, ki lahko poteka v posebnih indoor arenah ali pa na zunanjem poligonu. Velikost laserskega žarka se lahko nastavi glede na to, kje igramo igro. Pri igri se uporablja dva seta: posebne laserske puške oz. laser tagger -je in posebne naglavne trakove s senzorji, ki sta med seboj povezana. Senzor na glavi in tagger zaznavata zadetke nasprotnika in igralcu to zvočno in vizualno sporočata. Laser tag se igra v ekipah, ki tekmujejo druga proti drugi.

laser tag za odrasle

Tehnologija laser tag

Laser tag uporablja sodobno in natančno tehnologijo in sicer laser tag taggerje, ki oddajajo laser in infrardeči sledilec signala. Laserski žarek, ki prihaja iz taggerja, je povsem neškodljiv za oči in izredno natančen. Medtem ko se vidni laser uporablja le za ciljanje in kul efekt, infrardeči sledilec pošilja ven informacije vsakič ko je laser sprožen. Te informacije zbere centralni računalnik, ki dodeljuje zadetke igralcem, ki so sprožili laser in zadeli tarče – nasprotnike. Takšen sistem napravi igro laser tag popolnoma varno in primerno tudi za mlajše igralce. Igra, ki poteka brez goljufanja in brez bolečine.

Kakšna so pravila

Pravila igre se lahko zelo razlikujejo glede na uporabljeno opremo in posamezne dogovore med igralci. Lahko se določi število življenj, ki jih ima posameznik, stopnja streljanja, kakšen učinek ima zadetek na zadeto osebo in tako naprej. Te in druge stvari se določijo glede na stopnjo izkušenosti igralcev, čas trajanja runde oziroma tekmovanja. Da bo igra še bolj zanimivna in dramatična, vam kot dodatne efetke lahko vključimo granate, bombe in radiacijo.

Po svetu je poznanih nekaj klasičnih oblik igranja laser taga. Na primer ‘kraja zastave’, kjer  mora igralec ukrasti nasprotnikovo zastavo in jo prinesti do lastne baze in jo tam zaščititi. Ali pa ‘zaščiti VIP’, kjer se skrije in ščiti življenje VIP igralca. Paintball Ljubljana najpogosteje organizira različico, kjer se dve ekipi potegujeta za to, da zavzameta bazo v sredini igralnega polja. Zmaga ekipa, ki je imela ob koncu runde najdlje zavzeto bazo.

Fizični kontakt med igralci ni dovoljen in lahko vodi v kazen.

Kako se laser tag razlikuje od paintball -a

V primerjavi s paintball -om, kjer se z markerjem strelja s 86cal kroglicami, napolnjenimi z barvo (in lahko bolijo, ko zadanejo telo), je laser tag popolnoma neboleč zaradi nove laserske tehnologije. Je tudi precej bolj čist šport, saj infrardeči žarki oziroma laserji ne umažejo oblačila oziroma igralcev. Vabimo vas, da povabite prijatelje in obiščete naš zunanji poligon ob Ižanski cesti ali naš notranji poligon v centru Ljubljane na Kranjčevi ulici 20.