Kako izbrati ustrezno pisalno mizo?

Tukaj pomagamo vsem, ki se sprašujejo kako izbrati ustrezno pisalno mizo.

To, da so pisalne mize, po svojih oblikah, materialih iz katerih so izdelane in po cenah, med seboj, lahko precej različne, vemo vsi. Zato smo spodaj predvsem za tiste, ki jih skrbi kako izbrati ustrezno mizo, spisali nekaj nasvetov, ki vam bodo pri izbiri mize, zanesljivo v pomoč.

Čeprav je za razliko od vseh miz, ki jim je mogoče precej natančno opredeliti namen, že pred nakupom, pri pisalni mizi namen razmeroma eksplicitno jasen že sam po sebi (pisalno mizo pač potrebujemo kot podlago za pisanje), je vseeno treba ugotoviti, da se tudi “pisalne mize za pisanje” med seboj razlikujejo – in, da mizar ne more kar izdelati pisalne mize na podlagi zahteve v smislu – izdelajte mi pisalno mizo.

Več: izbor pisalnih miz (računalniške, pisarniške, …) – že od dobrih 40€ naprej

kotna pisalna miza

Kotna pisalna miza, primerna za mladinske sobe.

Podatki, ki jih potrebuje mizar, da izdela takšni pisalno mizo, ki bo konkretno zadovoljevala vaše potrebe in pa tudi želje (glede estetike, cene, izgleda, oblike, materialov), so najmanj naslednji:

velikost (višina pisalne mize). Čeprav se standardne višini mizi začnejo pri 80 cm in segajo tudi do 100 cm, je treba vedeti, da pisalna površina, različno visokim ljudem, ne ustreza enako.

Povedano po domače – otroci zagotovo ne potrebujejo klasične višine pisalne mize, temveč višino pisalne podlage prilagojeno, njihovi višini.

pisalna miza hrast

Enako je s širino in dolžino pisalne ploskve. Nekateri potrebujete klasično dimenzijo (ki je okrog enega metra v dolžino) in 60 cm širine, drugim spet niti prostorske zahteve ne omogočajo širino pisalne ploskve več kot 45 cm.

Tretja stvar pri izboru pisalne mize so materiali. Najcenejše pisalne mize so izdelane iz iverala. In s kovinskimi, matiranimi, montažnimi nogicami, ki jih je mogoče preprosto namontirati na pisalno mizo sam.

Dražje so zagotovo pisalne mize, ki jih izbiramo za direktorske pisarne, naše poslovne prostore, stranke, itd…

moderna pisalna miza

Glede materialov izdelave so najdražje pisalne mize tiste, ki so izdelane iz masivnega lesa. Kombinirane s prestižnimi materiali (inox, aluminij, steklo, vgrajena svetila, vgrajene, izvlečne vtičnice, mrežni vtikači za internet, integrirani polnilci za mobilne telefone, itd…)

Izbor pisalne mize je zato že iz zgornjega vidika, zato nekoliko težji, še imamo v mislih posebne zahteve oz. če, po drugi strani, ne kompliciramo in iščemo zgolj cenovno ugodno pisalno mizo, je izbiranje pisalne mize, sigurno lažje.

Kaj vam bo pomagalo pri izbiri mizarja za izdelavo pisalne mize?

Zagotovo so v prvi vrsti tukaj njegove reference glede že izdelanih pisalnih miz. Pri čemer lahko samo kot dodatno opozorilo dodamo nasvet, da je modro med referencami izbirati takšnega mizarja, ki je pisalne mize izdelal pred kratkim (in ne zadnjo mizo pred desetletjem).

Med ostale dejavnike, ki vam bodo pomagali do odgovora kako izbrati ustrezno pisalno mizo, pa sodijo še širina palete ponujenih različnih materialov iz katerih lahko mizar izdela pisalno mizo, cena, konkurenčna primerljivim ponudbam, zahtevnost izdelave in sposobnost izvedbe, morebitni dodatni faktorji: stroški dostave, montaže… in pa tudi pogoji servisne službe, v kolikor bi z izdelano pisalno mizo ne bi povsem zadovoljni.

Ali, če bi potrebovali kak dodaten element, ki tako cenovno kot estetsko sodi k izbrani pisalni mizi.

Oznake besed: kako izbrati ustrezno pisalno mizo