Garderobna soba

V zadnjem času je precej popularno in trendovsko (a seveda, če naš bivalni prostor to omogoča) zraven spalnice imeti še dodaten prostor za umestitev vgradnih omar v obliki črke u, morda čre l ali i, s pregradno steno ali drsnimi vrati. Rešitev, ki jo poznamo iz številnih zahodnih držav je pri nas včasih po svoje (vsaj tako je v zavesti), težje uresničljiva, ker so, če, naši prostori, spalnice, zaradi načine življenja, njegove dinamike in kulture bivanja kot take, drugačne, kot jo pozna ostali svet, s katerim se tako radi občasno primerjamo. A ni nujno tako.

Izdelava garderobne sobe po meri je tudi v Sloveniji praksa že marsikoga, saj ne zahteva nič težjega od nas kot zgolj to, da svetovalcem notranje opreme, pohištvenikom, »dovolimo«, da vstopijo v naše stanovanje, opravijo izmero in pregledajo posebnosti, ki jih zamišljen prostor kjer bi garderobna soba naj bila, pripravijo informativni izračun in prepustijo odločitev nam.

Res je, da delamo že preko računalnika lahko pridemo do cene takšne garderobne sobe, saj večino izmer znamo opraviti sami in potem zadošča že to, da te dimenzije prepošljemo možakarjem, ki so zadolženi za to, da nam povedo dvoje: prvič, ali je naša ideja uresničljiva in drugič, koliko nas bo to stalo. Morda za nekatere, tiste nekoliko bolj neučakane tudi kdaj bomo naročeno dobili. A to je že detajl, ki se pri različnih proizvajalcih ne kaj bistveno razlikuje. Se pa strinjam, da odloča…pri tistih, ki jim je to pomembno.

To zapisano pa pomeni samo eno: da dobimo zadovoljujoč odgovor na tisto kar pri nekom prevaga (odloča). Zmotno je misliti, da pri večini odloča cena….daleč od tega. Cena je pomembna, a bolj, ko poslušamo zainteresirane za garderobne sobe, bolj ugotavljamo, da je včasih pomembno tudi marsikaj drugega: na primer ta ali sploh se da narediti to kar smo si zamislili, že sodi med bolj pogosta vprašanja.