Ogrevanje s toplotno črpalko Aterm

Vedno več ljudi se danes odloča za toplotno črpalko. Saj je postala zelo priljubljen vir ogrevanja, saj pridobivamo oziroma zajema energijo iz okolice. Toploto zajema iz zraka, vode ali zemlje, to so najpogostejši prevodniki, če jih lahko tako imenujemo. Pri Panheat vam ponujajo  ogrevanje s toplotno črpalko na ključ. Kar pomeni, da vam poleg svetovanja, nudijo tudi prevoz in samo montažo črpalke. Za katero črpalko se boste vi določili, je vse odvisno od velikosti vašega doma in koliko članov prebiva pri vam. Na to vam lahko odgovorijo samo strokovnjaki.

Zrak – voda je najbolj pogosta izbira toplotne črpalke. Je tudi zelo učinkovita, saj se lahko z njo ogrevamo tudi pri zelo nizkih temperaturah. Naš dom bo vedno topel, ne bomo rabili varčevati z energijo. Vse črpalke so zelo varčne za uporabo, tako, da vas ne rabi skrbeti za vaš proračun pri električni energiji. Ogrevanje s toplotno črpalko je dosti bolj učinkovito, saj ona proizvede dosti več toplote, kot je porabi za ogrevanje. Je tudi do samega okolja bolj prijazna, saj ne proizvaja emisij CO2, kar pomeni da ne onesnažujemo okolja z njo. Da toplotna črpalka deluje in ogreva vaše prostore, pridobiva energijo iz okolice. Da pa deluje res brezhibno oziroma, da je v vašem domu toplo, pa poskrbite tudi za dobro izolacijo vašega doma. Tudi to je zelo pomembno za samo ogrevanje naših prostorov.

ogrevanje s toplotno črpalko

Če se odločate za ogrevanje s toplotno črpalko, vam priporočam, da se najprej posvetujete s strokovnjaki. Oni so tisti, ki vam lahko svetujejo, pomagajo, prisluhnejo vaši potrebam in željam. Oni točno vedo katero toplotno črpalko izbrati, da vam pomagajo, da vam prisluhnejo glede financ. Vse se vam lahko hitro povrne, prav tako vam nudijo subvencijo za sam nakup. Toplotne črpalke Aterm vas ne bodo pustile na cedilu. Tudi strokovnjaki bodo ostali z vami v stiku vedno.