Ureditev otroške sobe po naročilu

Za vse, ki se zanimate za ureditev otroške sobe po naročilu, smo spodaj pripravili nekaj idej in nasvetov o tem na kaj se splača biti pozoren, ko urejate otroški oz. mladinski prostor.

O ureditvi in opremljanju otroških in mladinskih sob, smo se pogovarjali z avtorji spletne strani Otroškesobe.com.

Vprašanje: Kakšen je danes trg otroških sob v Sloveniji?

Ureditev otroške sobe po naročilu V prvi vrsti je sicer mogoče izjemno široko in vedno znova prenovljeno ter bogato ponudbo otroških sob, dobiti v velikih trgovskih centrih in pa seveda preko najrazličnejših spletnih strani.

Pri obojih je poslovni model trženja in promocije otroških sob, dokaj jasen. Interesent za vstop na trg otroškega pohištva in otroških sob kot celot, najde dobavitelja (nemalokrat so to tuji dobavitelji tudi iz držav izven EU), promovira te produkte v Sloveniji in jih v odvisnosti od uspešnosti promocije, pač prodaja.

Takšna prodaja otroških sob se je seveda pri nas razbohotila še posebej v zadnjih letih, slednje pa je imelo za posledico, da domači mizarji in domači pohištveniki niso več dominirali na slovenskem trgu glede pohištva otroških sob.

Glavni razlog za ureditev otroške sobe po meri ostaja možnost preglednega zlaganja otroških oblačil

Otroška oblačila, po pričevanjih večine staršev, s časom zasedejo zdaleč največ prostora v otroški sobi. Temu botruje rast otrok in s tem potreba po hitrem menjavanju otroške garderobe, hkrati pa mlajši otroci pogosto manj rabljena otroška oblačila dobijo tudi od sorodnikov in znancev. Na ta način se otroška soba, v povprečju, zapolni z najrazličnejšo garderobo, ki pa povzroči, da je prostora v otroški sobi vedno manj, omare pa vedno bolj polne.

Strokovnjaki za otroška oblačila, spletna trgovina Bambini.si, svetujejo, da otroška oblačila za večjo preglednost v sobi, ločimo glede na otrokovo starost. Za novorojenčke od 0 do 9 let je najbolje, če otroška oblačila pospravljamo v bližino previjalne mizice in komodic, za doječnke in otroke stare od 1 do 4 let, si lahko omislimo manjše pohištvene kose, ki jih je mogoče kasneje uporabiti v druge namene, za otroke od 5 do 14 let pa načrtujemo večje garderobne omare. 

Razumljivo se je na vstop takšnega pravzaprav “posredništva” pri prodaji otroških sob bilo treba odzvati. Še psoebej je škoda slovenskih mizarskih mojstrov, ki obvladajo sodobne trende opremljanja otroških sob, hkrati pa so tudi sposobni otroške sobe narediti po naročilu in točnih merah določenega otroškega prostora.

Ravno to, zadnje, sposobnost izdelave otroških sob v celoti po meri, je konkurenčna prednost, ki je zgoraj opisan model, ki je praktično slovensko pohištveno in še posebej otroško srenjo skoraj “povozil”, ne more nuditi, saj tovrsten produkt (vsaj, če se ga gremo v veliki meri) ne more logistično pokriti še dostave in montaže, kasneje pa tudi morebitnih reklamacij in popravkov – za katere pa vemo, da so v primeru ureditve otroških sob še kako nujne in prisotne.

Ureditev otroške sobe po naročilu – nasveti

Vprašanje: Kaj bi svetovali danes staršem pri opremljanju otroške sobe?

urejanje otroske sobeKot rečeno, je možnosti za nakup otroške sobe, na našem trgu, res ogromno. V prvi vrsti je pri opremljanju otroške sobe potrebno biti, kljub vsemu, da otrok hitro odrašča in zelo hitro spreminja želje, vseeno nekoliko bolj dolgoročno usmerjen.

Kdor poceni kupi, drago kupi – velja še posebej pri pohištvu za otroške sobe, saj kot vemo, so le te, bolj, kot katerokoli drugo pohištvo po hiši, izpostavljene treskanju, skakanju, risanju in pisanju po njih, ipd…

Iz vidika varnosti mora danes ponujano otroško pohištvo že tako ali tako upoštevati eno kopico varnostnih standardov (recimo v primerih pogradov in visečih elementov). Zato je skrb za tem, vsaj pri ponudnikih, ki so na trgu otroškega pohištva, prisotni dlje, časa, praktično odveč.

Je pa vseeno zelo priporočljivo, da zaradi cen, če ne drugega, strmimo pri ureditvi otroške sobe k dolgoročni, če ne vsaj srednje ročni rešitvi.

Otroška soba, četudi za najmlajše, je že v štartu lahko tudi mladinska soba, pohištvo kot so garderobne omare, so čisto mirno že pri prvem opremljanju lahko povsem namenjene večjim oblačilom – četudi jih naš otrok zdaj še ne potrebuje.

Tisto kar se pri ureditvi otroške sobe skozi čas, najbolj spremeni so barve. In pa figurice in otroški  motivi na stenah, tleh, zavesah, ipd…

Pohištvo in še posebej njihov namen, ostaja kljub hitremu odraščanju, enako.