Kateri so 4 najpomembnejši elementi izdelave spletne strani

Če ste lastnik podjetja, je vaša spletna stran zagotovo eno najpomembnejših orodij, ki jih imate v svojem arzenalu za pridobivanje več – in boljših – strank in kupcev. Kaj torej loči dobro spletno stran od slabe oziroma dobro spletno stran od odlične? Predstavili vam bomo kateri so 4 elementi izdelave spletne strani, ki jih mora imeti/upoštevati odlična spletna stran. 

Na sliki je napisano spletna stran po agleško in spodaj navedeni elementi izdelave spletne strani: ideja, projekt, oblikovanje, programiranje, vsebina, testiranje, seo in upravljanje.

Postavitev

Spletna stran z odzivno zasnovo je zelo pomembna, saj želite strankam zagotoviti odlično uporabniško izkušnjo. Vedno je ključno upoštevati vse različne naprave, ki se uporabljajo za dostop do spleta, zlasti mobilne. S prilagoditvijo spletnega mesta za vse boste lahko izboljšali uvrstitev spletnega mesta, zmanjšali število odbojev in pritegnili širši krog strank.  

 

Vsebina

Vsebina ima pomembno vlogo pri uvrstitvi v iskalnikih in je tudi razlog, da večina obiskovalcev sploh obišče vašo spletno stran. Besedilo vašega spletnega mesta mora biti informativno, lahko berljivo in jedrnato. Dobro premišljena spletna vsebina in besedilo bosta bolj kot karkoli drugega pripomogla k temu, da bo zasnova vašega spletnega mesta zanimiva, učinkovita in priljubljena.

 

Oblikovanje

Vaša spletna stran ima približno 1/10 sekunde časa, da obiskovalca – in potencialno stranko – navduši in mu da vedeti, da je vaša spletna stran – in s tem tudi vaše podjetje – zaupanja vredna in profesionalna.

 

Seo

Optimizacijo za iskalnike (SEO) je treba upoštevati že na začetku oblikovanja spletnih strani, saj je veliko ciljev usklajenih. Iskalniki upoštevajo številne vidike uporabniške izkušnje kot dejavnike razvrščanja.

 

Elementi, kot so hitrost spletnega mesta, navigacija na spletnem mestu, prijaznost do mobilnih naprav in lahko berljivo besedilo, prispevajo k temu, kako uporabniki komunicirajo z vašim spletnim mestom. Če vaše spletno mesto ne zagotavlja zadovoljive izkušnje, to običajno vodi do visokih stopenj odklonov in nizkega časa zadrževanja, kar je za Google znak slabe uporabniške izkušnje, posledično pa pomeni izgubo uvrstitev.

 

Navedeni elementi izdelave spletne strani zahtevajo načrtovanje, ustvarjanje in kodiranje, ki velikokrat združujejo besedilo z zvoki, slikami, grafikami in video posnetki. Odnos z vašim spletnim oblikovalcem bo verjetno trajal tako dolgo kot vaše podjetje, zato ga izberite preudarno!