Nora zabava z laser tagom

NORA ZABAVA Z LASER TAGOM

V zadnjem času je na trg prišlo veliko novih in zanimivih iger in aktivnosti, tako za otroke kot za odrasle. Ena izmed njih je tudi Laser tag pri Paintball-u Ljubljana. Ekipa Paintball Ljubljana je ena izmed prvih ponudnikov v Sloveniji, ki nam nudi tako vrsto zabave, kar je le še eden pokazatelj zagnanosti in inovativnosti v ekipi.

laser tag

KAJ JE LASER TAG

V dobesednem prevodi iz angleščine laser teg pomeni označevanje z laserjem, torej snopom svetlobe. Igralci uporabljajo tagger (svetlobno puško) za označevanje zastavice in streljanje nasprotnikov. Laser tag je v primerjavi z paintball-om popolnoma neboleč.

PRAVILA IGRE

Igralci so razdeljeni v 2 nasprotni ekipi. Po navadi sta to rdeča in modra ekipa. Vsak igralec ima svoj trak s senzorji, ki si ga namesti okrog glave. V te senzorje ga nasprotni igralci ciljajo, da ga ‘’ubijejo’’. Vsak igralec ima 5 življenj, torej šele ko ga petič zadanejo s snopom svetlobe, mora iz igre v svojo bazo, kjer si ponovno napolni življenja in gre lahko spet v igro.

Na sredini poligona je zastavica, ki jo morajo igralci osvojiti. Osvojijo jo tako, da v njo usmeri snop svetlobe iz svojega taggerja in zastavica se obarva v bravo ekipe, ki jo je osvojila. Zmaga tista ekipa, ki ima 5 minut osvojeno zastavico. Čas se odšteva na zastavici, tako da lahko vsi vidijo, Koliko časa imajo še na voljo.

Zelo pomembno je, da vsi igralci igrajo fair play, da upoptevajo navodila animatorjev, z opremo ravnajo spoštljivo, upoštevajo varnostno razdaljo, da ne pride do fizičnega kontakta ali celo obračunavanja.

PROSTOR IN OPREMA

Laser tag se pri Paintball-u Ljubljana lahko igra zunaj ali pa notri. Oba poligona sta dovolj velika za sproščeno tekanje in skrivanje, saj so na poligonih postavljene iste ovire za katere se lahko skriješ, kot pri paintballu.

Obleka in obutev Morata biti športna, da se igralec lahko prosto premika. Posebne zaščite ne potrebuješ.

Uporabljajo se že prej omenjeni taggerji in trakovi s senzorji. Najpomembnejši pripomoček pa je zagotovo zastavica, ki jo je potrebno osvojiti.

ZANIMIVOSTI

Nabojev je pri tej igri neomejeno, streljati ne moreš le takrat, ko ti zmanjka življenja.

Pri laser tagu je veliko več taktiziranja, saj je potrebno osvojiti zastavico in jo ubraniti pred nasprotno ekipo.

Največja prednost je to, da ni izpadanja igralcev in da so vsi v igri do konca.

Igra ne traja več kot 10 minut, kar pomeni, da se lahko igra veliko rund. V vsaki rundi se po potrebi lahko premešajo tudi ekipe.

Laser tag je čedalje bolj popularen tudi zato, ker se lahko igra v vsakem vremenu in je neboleč, tako je primeren tudi za občutljivejše ljudi.

Preberite še: Zabavna aktivnost laser tag