Kartonske kuverte so primerne za občutljivejše pošiljke

Kartonske kuverte so že na otip trše, kajti izdelane so iz kartona. Največkrat v njih pošiljamo dokumente ali kak drug podoben predmet, ki mora med pošiljanjem ostati nepoškodovan. Tudi knjige, šablone, ravnila ter številne druge stvari se pogosto pošilja ravno v kartonskih kuvertah.

Kartonske kuverte niso poceni

Kartonske kuverte niso ravno poceni. Cena se giblje okoli 40 centov z DDV po komadu. Njihova dobra plat je ta, da imajo že vgrajen samolepilni trak ali strip, zaradi katerega je rokovanje zelo hitro, mogoče celo bolj higiensko. Kartonske kuverte so navadno velikosti A4, izjemoma tudi manjše ali večje. Njihova sestava je karton, ki dosega gramaturo 250 gramov. Ta jim omogoča, da se med pošiljanjem ne prepogibajo, vsebina pa posledično na cilj prispe nepoškodovana.

Če so predrage, se izdelava kuverte lotite sami

Izdelava kuverte ni tako težka, kot bi si mislili. Potrebujete večji karton, ki jih lahko kupite v papirnici ali ustvarjalni trgovini. Še bolje pa bo, če boste uporabili kakšno staro škatlo od čevljev ali česa drugega – tako boste nekaj postorili tudi za okolje. Najbolje bo, da na spletu poiščete kar šablono za izdelovanje tovrstnih kuvert. Najdete jih pod nazivom DIY ENVELOPE TEMPLATE. Izbirate lahko med desetinami različnih. Najbolje si boste pomagali z dobrim olfa nožem ali skalpelom, s katerim boste ob šabloni odrezali karton. Za prepogibanje uporabite kost. Kot medij za lepljenje stranic med seboj uporabite obojestranski selotejp.

Izdelajte več kuvert

Ko se enkrat lotite dela je primerno, da izdelate več kuvert, saj nikoli ne veste kdaj vam utegnejo priti prav. Naredite si primerno zalogo, opremite jih z logotipom ali kakšnim znakom, da bodo že na pogled razpoznavne. Predvsem pa je pomembno, da kartonske kuverte shranite na suho mesto, sicer bodo čez čas postale valovite, tudi lepilo utegne popustiti. V tem primeru bi bila lastna izdelava kuverte popolnoma zaman.(1)