Kako sami naredimo kremo proti gubam?

doma narejena krema proti gubamIzdelava naravne kozmetike je vse bolj priljubljena, saj mnogi komercialni kozmetični izdelki vsebujejo škodljive sestavine. Doma narejena krema proti gubam ima mnogo prednosti, saj kremo za obraz uporabljamo vsak dan in resnično ne želimo na obraz nanašati nekaj, kar bi nam škodovalo.

 

Za izdelavo svoje domače kozmetike, potrebujemo osnovna nosilna olja, nekaj kapljic eteričnega olja in nekaj čebeljega voska.

 

Kakšne koristi nam prinaša doma narejena krema proti gubam?

Doma narejena krema proti gubam ima to prednost, da točno vemo kakšne sestavine smo uporabili pri izdelavi. Vedno uporabimo naravna, hladno stiskana nosilna olja in preverjena eterična olja. V mnogih sestavinah, ki jih uporabljamo za izdelavo naravne kozmetike, so močno zastopani antioksidanti, ki ščitijo kožo pred zunanjimi vplivi, posebej pred močnim soncem.

 

Recept za kremo proti gubam

Krema proti gubam, ki jo naredimo sami doma, ne vsebuje konzervansov, zato jo moramo porabiti v dveh do treh tednih.

 

Ognjičeve cvetove naberemo v lepem sončnem vremenu, za izdelavo kreme potrebujemo pest cvetov, ki jih prelijemo s 300 ml vrele vode. Počakamo, da se ohladi in medtem na vodni kopeli segrejmo 20 gramov čebeljega voska. Dodamo 20 ml ognjičevega olja in 40 ml mandljevega olja. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo dve veliki žlici pripravka iz ognjičevih cvetov.izdelava naravne kozmetike

 

Vse sestavine odstavimo z vodne kopeli in počakamo, da se ohladi. Dodamo nekaj kapljic eteričnega olja limone in spet vse dobro premešamo. Mešamo toliko časa, da se krema čisto ohladi, saj s tem preprečimo nastanek grudic. Kremo shranimo v steklene kozarčke in jih dobro zapremo. Kremo proti gubam nanesemo pred spanjem na dobro očiščen obraz. (1)

 

kako narediti kremo za obrazKako učinkujejo sestavine v receptu za kremo proti gubam?

  • Mandljevo olje je najpogosteje uporabljeno olje v kozmetiki in ga lahko uporabljamo za vse tipe kože. Kožo predvsem pomirja in mehča.
  • Olje iz ognjiča kožo hladi in deluje protivnetno. Uporabljamo ga za nego suhe in občutljive kože.
  • Eterično olje limone povrne koži mladosten videz in zmanjšuje vidne spremembe na koži. (2)