Motivacija zaposlenih v agencijah za spletni marketing

Nekako je najbrž zaradi same narave dela v spletnem marketingu, kjer se digitalne novosti in tehnike ter taktike za spletni nastop najzarzličnejših podjetij, ki jih imajo “v delu” agencije za spletni marketing, motivacija za delo, še najmanjši problem, a kljub temu, boste tisti, ki boste prebrali spodnji zapis našli konkretne napotke kako še izboljšati motivacijo zaposlenih v agencijah za spletni marketing.

Motivacija zaposlenih v agencijah za spletni marketingOrganizirajte team building delavnice

Glede na to, da je v vseh, ne samo v agencijah za spletni in digitalni marketing, toliko novosti, da imajo zaposleni zagotovo vsak svoje zadolžitve na področju digitalije, ni narobe, če z rednimi team building delavnicami, poskrbite za pretočnost specifičnih znanje enega dela ekipe v drugi del ekipe.

Team building že sam po sebi zelo združuje, če pa je team building program izbran tudi s pogledom na zabavno, duhovito, kulinarično in tekmovalno noto, pa bo to samo še bistveno bolje vplivalo na motivacijo zaposlenih.

Motivacija zaposlenih v agencijah za spletni marketing

Komuniciranje med zaposlenimi v marketingu (pa naj si gre za digitalni marketing kot celoto ali samo za splet) je ključno vzpostaviti tudi z oddelki prodaje – saj se sicer lahko pripeti, da se med seboj, ločeno družita dva klana, ki pa se že zaradi narave dela, ne nujno dobro razumeta drug z drugim.

Saj vemo, da je za dobro prodajo hitro zaslužen vsak oddelek sam, kakor hitro pa prodaja ni najbolj uspešna, pa hitro marketinška ekipa zna okriviti prodajno, prodajna pa obratno marketing, češ, da generira slaba povpraševanja za njihove produkte in storitve.

Obenem se moramo tudi zavedati, da team building ne prinaša samo koristi iz naslova druženja zaposlenih v spletni agenciji, kot taki, ampak tudi priložnosti za bolj sproščeno komunikacijo, priložnosti za izmenjavo in uskladitev del – saj v spletnem marketingu pač redko katera aktivnost uspeva sama zase, temveč se bistveno večji sinergijski učinki dosegajo, če npr. sodelujeta content manager (za bloganje) in community manager na socialnih omrežjih

Označbe: Motivacija zaposlenih v agencijah za spletni marketing