Razlika med računalniškim in pisarniškim stolom

Bodoče kupce in pa interesente za opremljanje delovnih kotičkov doma ali za opremljanje svojih pisarn, v poplavi ponudbe pohištva, primernega za domače, delovne prostore in poslovne prostore, pogosto preseneti, da ponudniki pisarniških stolov, v svoji ponudbi, pogosto izenačujejo računalniški in pisarniški stol, z enim in istim izdelkom.

Spodaj pa si lahko preberete kakšna je razlika med računalniškim in pisarniškim stolom, predvsem zaradi tega, da boste za svoje potrebe, izbrali ustreznega. Tako iz vidika cene, kot tudi iz vidika funkcionalnosti, ko je računalniški in pisarniški stol, ponujata.

računalniški stolV Sloveniji je sicer med ponudniki pisarniških stolov, na voljo veliko število podjetij, med najbolj znane ponudnike stolov za pisarne, pa verjetno sodi podjetje pohištvo123, ki pisarniške stole ponuja, na povezavi. Sicer pa mnogo izmed kupcev pisarniških stolov, pozna tudi podjetja kot so spinalis, pivk in druge.

Osnovna razlika med obema stoloma se kaže v funkcijah, pri katerih, ker je računalniški stol, pogosto mišljen tudi kot igračarski stol za sedenje ob računalniku, za mladostnike, velja povedati, da je računalniški stol od pisarniškega nekoliko bolj gibčen in prilagodljiv.

Če sedimo po 10 ali več ur za računalnikom, mora dober pisarniški stol, nedvomno prispevati svoje k udobnemu sedenju, sutrezni podpori hrbtenice, obenem pa tudi imeti naslon za roke. Imeti roke v zrak polnih 10 ali celo več ur, pač ne gre.

Pisarniški stol, po drugi strani, največkrat zasleduje, udoben naslon in premičnost – v nekaterih, specifičnih pisarnah, kjer opravljajo prav posebna pisarniška dela, pa zaposleni iščejo fiksne pisarniške stole, ki ne omogočajo premikanja.

Seveda je razlika med posameznimi stoli, lahko zelo velika. Znaša lahko od 200€ in več, tako, da je razumljivo, da se ljudje vprašajo ali se splača teh nekaj 100€ dodati za nakup boljšega stola ali bo za sedenje zadoščalo nakup stola za recimo okrog 50€.

Večina kupcev pisarniših stolov pa ne bi smela pozabiti, da ni samo stol, ta, ki prispeva k zmožnosti dolgotrajnega dela za računalnikom ali dolgotrajnega sedenja za pisalno mizo. Namreč, ko kupujemo pisarniški stol, je smiselno, da pogledamo še k ustreznemu naklonu stola, višini pisalne mize in talni podlagi, na kateri stol, stoji. Slednje troje, namreč, bistveno, skupaj s samim stolom, vpliva na kakovost dela za računalnikom ali v pisarni.

Obenem, ko opremljamo pisarne oz. delovne, domače kotičke, ne bo narobe, če za celotno skrb za udobje na delovnem mestu, upoštevamo tudi skrbno izbrano pohištvo po pisarni in domu.