Udobna otroška oblačila za sproščen vsakdan

Otroci so otroci. Vedno aktivni in vedno kaj počnejo. Ali se igrajo, plazijo po tleh, tečejo naokrog, skačejo, plešejo, plezajo po drevesih in se lovijo. Glede na njihov aktivni vsakdan, moramo prilagoditi tudi njihova vsakodnevna oblačila. Zato pri nakupu otroških oblačil vedno najprej pomislite na udobnost in izberite udobna otroška oblačila.

udobna otroška oblačila

Kakšna so udobna otroška oblačila

  • Izdelana so iz naravnih materialov.

Naravni materiali boljše dihajo, kot sintetične tkanine. V njih se otroci ne potijo. Oblačila iz naravnih materialov so tudi bolj prijetna na koži, zato vedno izberite oblačila iz visokega deleža naravnih materialov, kot je naprimer bombaž.

  • Udobnih krojev.

Udobna otroška oblačila so predvsem širših krojev in ne utesnjujejo telesa. V udobnih oblačilih se mora otrok normalno in brez ovir gibati.

  • Brez dodatkov, ki bi otroka lahko ovirala pri gibanju.

Dodatki, kot so razne vrvice, volančki, okrasni gumbi, bi lahko otroka ovirale pri gibanju, zato vedno izberite oblačila, ki so preprosta in brez nepotrebnih detajlov in dodatkov.

  • Mehka in prijazna na otip.

Izberite udobna otroška oblačila iz mehkih materialov na otip in ne trdih ( kot so naprimer trde jeans hlače). Raje izberite mehke bombažne hlače, v katerih se bo otrok boljše počutil.

  • Izberite elastiko namesto gumbov.

Veliko otroških hlač se zapira z gumbom, še posebej takšnih, ki jih otroci težko zaprejo. Pomislite tudi na prektičnost in raje izberite oblačila na elastiko, ki otroka ne bo držala. Hlače z elastiko bo otrok tudi lažje oblekel sam.

  • Oblačila brez etiket.

Poznate zoprn občutek, ko vas kdaj pri oblačilih etiketa prav raže v kožo? Če kupite otroška oblačila, ki imajo etikete na notranji strain, jo odstranite, še preden bo otrok novo oblačilo oblekel. Ali še boljše: kupite oblačila, ki imajo všito etiketo na zunanji strani ali je sploh nimajo.

udobna otroška oblačila

Primeri udobnih oblačil in otroške oblekice

Otroška oblačila, ki so udobna, so bombažne trenirka hlače na elastiko, bombažna majica z dolgimi ali kratkimi rokavi, široki pulovri, ohlapno spodnje perilo, udobna oblačila za spanje, široka obleka za deklice v a kroju ali krilo za poleti.

Vsi, ki se zanimate za otroške oblekice, boste zagotovo veseli tudi možnosti, da si je le te mogoče sešiti tudi sam, ali pa unikatne otroške oblekice preverite na internetu, kjer so na različnih spletnih straneh, predstavljeni tudi kroji za otroške oblekice (npr. otroške kvačkane obleke, otroške oblekice za poroko, itd…)

Za vse starše, ki se zanimajo za otroške obleke in na sploh za vzgojo otrok, pa bodo gotovo prišli prav tudi naše preprosti nasveti za opremljanje otroške sobe.