Opremljanje dnevne sobe v manjšem stanovanju

Glede na to, da so dnevni prostori, med seboj tako zelo različni in unikatni (še posebej v individualnih, enostanovanjskih hišah), smo spodaj prikazali primer, kjer je opisano opremljanje dnevne sobe v manjšem stanovanju.

opremljanje dnevne sobe v manjšem stanovanjuManjša stanovanja imajo največkrat dnevne prostore med seboj povezane z vsemi ostalimi prostori, največkrat s kuhinjo in jedilnico, sicer pa starejša in manjša stanovanja ponavadi loči zidna stena med dnevno sobo in ostalimi prostori.

Opremljanje dnevne sobe v manjšem stanovanju

Glede na to, da je treba pohištvo za dnevni prostor zasnovati tako, da vanj postavimo vse osnovne elemente in hkrati še ostaja dovolj prostora v dnevni sobi, je treba predvsem pri manjših dnevnih sobah paziti, da je opremljanje dnevne sobe v manjšem stanovanju tako praktično kot funkcionalno, hkrati pa tudi lepo in estetsko iz vidika celotnega interierja dnevne sobe.

Manjše, a moderne dnevne sobe imajo ponavadi med osnovno pohištvo vključene omare za dnevno sobo, pogosto pa tudi pohištvo po meri. Zelo pogosto so v sodobnih in modernih dnevnih sobah uporabljeni tudi regali za dnevno sobo, ki jih je mogoče po prostoru premikati, so pa tudi barvno povsem kontrastni od ostalih večjih površin v dnevni sobi (talne obloge, zidne stene,…).

Pohištvo za dnevne sobe se danes nakupuje tako pri mizarjih (kjer opremijo dnevne sobe s pohištvom po meri), kot pri velikih ponudnikih tipskih sestavov za dnevne prostore, material za izdelavo pohištva za dnevni prostor pa je največkrat les (iveral, mdf, furnir, masivni les), steklo (barvno, belo, navadno (prozorno), ogledala, …) ter inox oz. aluminij.

Sedežne garniture in ostali elementi se za opremljanje dnevne sobe v manjšem prostoru izberejo takšne, ki jih je mogoče kombinirati glede na razporeditev ostalega pohištva po dnevnih prostorih.

Moderna dnevna soba ima za regale uporabljene npr. viseče steklene ali lesene odlagalne police, ki lahko služijo tudi kot knjižne police, mizica v majhni dnevni sobi pa je večkrat nizka in široka. Ureditev dnevne sobe mora seveda sovpadati z našimi potrebami in željami, hkrati pa tudi na način, da je druženje v dnevnem prostoru prijetno in zabavno, tako za družinske člane kot tudi naše obiske. Dnevne omare naj bodo izdelane v sozvočju z našimi potrebami,

V kolikor potrebujemo večje omare, so lahko te v dnevni sobi, vgrajene do stropa, v kolikor potrebujemo le knjižne omare, pa lahko namesto te, za dnevno sobo, uporabimo kar stenske police.

oznake besedila: Opremljanje dnevne sobe v manjšem stanovanju