Predsobe po naročilu

predsobe po naročiluPredsobe po naročilu so zanimive predvsem za tiste družine, katerih predprostori, predsobe in hodniki, po izgradnji in obliki prostora, nekoliko izstopajo ali pa so polne raznoraznih prostorskih ovir, inštalacij, vhodov in izhodov v obliki vrat in oken.

Kljub temu, da ima večina ljudi občutek, da so predsobe po naročilu dražje od tipskih predsobnih pohištvenih elementov, pa si vseeno v nadaljevanju oglejmo nekatere prednosti, ki jih prinaša odločitev, če se odločimo za nakup predsobe po naročilu.

Prednosti pri odločitvi za
predsobe po naročilu

Prva prednost izdelave predsobe po naročilu je v tem, da lahko izbor barv za predsobo in pa izbor materialov iz katerega bo narejeno pohištvo za predprostor, povsem prilagodimo barvam in estetiki ostalih prostorov. Pri tem bomo sigurno še najbolj pozorni, da se bo pohištvo za predsobo stilsko in estetsko ujelamo predvsem s pohištvom s predsobo povezanimi prostori ter s stavbnim pohištvom in tlemi, barvami sten, ipd…

Iz predsob pogosto vodijo stopnišča, ki so izdelana v najrazličnejših lesnih vzorcih, talna podlaga v predsobah pa je najpogosteje keramična. Estetsko in barvno moramo zato pohištvo za predsobo, uskladiti z barvami keramike na tleh, barvami stopnic, barvo vhodnih vrat, barvo morebitnih oken v predsobi in seveda z barvo sten same predsobe.

Druga prednost, ki jo prinašajo predsobe po naročilu, je izkoristek prostora. Predsobe, v katere umestimo dimenzijsko ustrezno pohištvo, v povprečju prihranijo in bolje izkoristijo prostor za kar 30% v primerjavi s predsobo v katero smo postavili tipsko izbrano pohištvo za predsobo.

Osnovni pohištveni elementi, ki jih mora imeti vsaka predsoba, so zato, garderobna omara, obešalna stena, komoda ali omara za čevlje, regalnik za kreme in ključe ter dežnike in podobno ter, v kolikor prostor omogoča, tudi dodatni poličniki in regalniki.

Zato je bolj smiselno, da se odločimo za predsobe po naročilu, saj bomo z njimi bolje izkoristili prostor, postavili npr. omaro povsem v kot predsobe, nizko omarico prilagodili po višini svojim željam ali dodatno si dali izdelati regalnik, ki ga v tipskem sestavu ne najdemo.

Če si želite ogledate realne primere po meri izdelanih predsob, priporočamo ogled prispevka Predsobe po meri – primeri.