ATE zavore in UI pri zavorah

ATE zavore in UI pri zavorah

ATE ZAVORE | velika izbira | ugodno | brezplačno svetovanje | vsi rezervni avtodeli online na enem mestu | hitra dostava www.kruno.si

avtodeli kruno.si

avtodeli kruno.si

Umetna inteligenca tudi pri zavorah

Sistem SENIFY  naj bi imel tudi delček umetne inteligence. Razvit je tako, da vedno in v vseh pogojih prepreči blokiranje zavor oziroma posameznega kolesa. Preprečevanje blokiranja je eden pomembnejših dosežkov že pri uvedbi ATE ABS sistema, ki ga sedanji nadgrajuje na višji varnostni nivo. Razvija se tudi telefonska aplikacija, ki bi naj imela dodatno vlogo pri kvalitetnejšem  zaviranju in seveda bistveno višji varnosti pri vožnji. Ker je sistem ATE zavore konstruiran tako, da posebno pozornost namenja masi oziroma teži vozila. Uporaba tega sistema pri izdelavi novih vozil je zato še posebej primerna za vsa vozila kot so karavani, lažji dostavniki in kombiji. Pri teh vozilih se masa vozila glede na tovor in težo tovora stalno spreminja med vožnjo. Sistem SAFETY je novost, ki prinaša skoraj popolno avtomatizacijo zaviranja. Razvojni oddelki celo razmišljajo o ukinitvi zavornega pedala in nekaterih dosedanjih zavornih elementov in komponent.

Zavorna tekočina & ATE zavore

Zavorna tekočina ali zavorno olje, kot ga tudi imenujemo, ostane v enaki funkciji kot do sedaj pri sistemu ATE zavore. Tudi pri tem se proizvajalci tekočin za zaviranje trudijo razvijati vzporedno s ABS sistemom in SENIFY elektroniko tudi zavorno olje, ki ima zmožnosti spremljanja te nove elektronske sisteme in komponente. Dober primer je novo zavorno olje, ki ima v svojem nazivu in specifikacijah oznako LV. Vzporedno s tem sistemom elektronskega zaviranja, ki deluje v milisekundah, je tudi to novo zavorno olje. To olje je v svoji sestavi in zmogljivosti razvito na način, da nekaj milisekund hitreje prenaša zavorno silo na zavorne ploščice ali zavorne obloge.

ATE zavore

ATE zavore

Katero zavorno tekočino izbrati?

Zavorno olje je razvito vzporedno z temi elektronskimi novimi sistemi, kot primer razvojne prakse za posodobitev zavornih sistemov in prispevek k večji varnosti na cestah. Blagovne znamke zavornih olj – tekočin si vsakodnevno prizadevajo in razvijajo nove izvedenke za potrebe avtomobilske  industrije. Vsa olja na trgu imajo oznake tovarniških odobritev oziroma specifikacije, ki jih proizvajalec predpisuje. Najbolj znana oznaka je DOT. Poznamo več variant: DOT 2, DOT 3, DOT 4, DOT 4+, DOT 5.1. Najnovejša različica,  povezana z novimi zavornimi sistemi, pa ima oznako LV. To specifikacijo priporočamo vsem lastnikom avtomobilov, kakor tudi serviserjem. Z uporabo tega zavornega olja namreč bistveno prispevajo k večji varnosti v prometu.