Viri za spletni marketing – uporabno

Tukaj so opisani viri za spletni marketing, tako iz Slovenije, kot iz tujine:

tokrat sem pobrskal po “arhivu” in pregledal povezave, ki vam lahko koristijo pri vašem spletnem ustvarjanju. Ker me je nekaj kolegov prosilo, če lahko povem še za kakšno slovensko, tukaj moj izbor koristnih reči za digitalni marketing v slovenščini in angleščini.

Viri za spletni marketing

Viri za spletni marketingMoja slovenska priporočila:

Matija Zajšek.com – spletna stran za internetni marketing s praktičnimi nasveti za razvoj spletnega posla. Praktični nasveti in izkušnje.

Red Orbit – blog na njihovi strani spremljam že skoraj od svojih začetkov. Lep čas nazaj so še vizualno spremenili stran, ki je zdaj super pregledna in uporabna. Jasno, sledite jim lahko preko žnj omrežij, so ažurni, ne spijo, konkretni, skratka super in priporočam. Še posebej, če vas zanima širše področje spletne digitalije.

Včasih SEOS.si, zdaj optimizacija-strani.info. Spremljam redno. Do nedavnega je SEOS vodil Peter Mesarec, zdaj pa mislim, da imajo ta blog preko Dominatus. Tisti, ki vas še posebej zanima SEO, boste na tem blogu našli goro koristnih reči. Med ostalimi digitalnimi vsebinami pa še pokrivajo Email marketing in Facebook.

Grafično všečen mi je blog tudi spletne strani OptiWeb. V bistvu je všečna cela njihova spletna stran. 12 points, if you ask me.

Zelo koristen in poučen je najbrž večini poznan tudi Tomaž Gorec s svojo stranjo Zaslužek.org. Very poučna stran. Na njej boste našli razmišljanja človeka, ki se s spletom res ukvarja že zelo, zelo dolgo časa. In to zelo uspešno. V glavnem, pri njem najdete koristne nasvete na temo prodaje spletnih domen, gradnje spletnih strani in podobno.

Krivico bi naredil, če med slovenskimi stranmi iz katerih se da pobrati koristne reči, ne bi omenil Spletnik-a. Hiša se ukvarja z izdelavo spletnih strani, pa optimizacijo, upravljanjem spletnih kanalov in skratka vsem kar je povezano z digitalijo. Marketinško zelo močna hiša, ki pa na svojem blogu niza kopico koristnih in praktičnih. Tako za začetnike, kot tiste, ki so v poslu dalj časa.

Na WordPressu redno spremljam še SEOfrika, ki je ažuren, reden in temeljit. Definitivno priporočilo.

Zelo, zelo koristne in navdušujoče reči na svoji strani sporoča tudi mlada slovenska zvezda Petra Škarja. Priporočam.

Angleške strani, ki se jih splača spremljati (če boste našli čas :)):

MozBlog – te tako ali tako priporočam na vsakem koncu in kraju
SEO Book
Shout me Loud – very powerfull za blogerje.
Portent – pri njih sem našel precej odgovorov na vprašanja o PageRanku
Reliablesoft – spletna stran z dizajnom po mojem okusu. In tudi zelo koristnimi vsebinami. V SEO in internet marketingu so dvanajst let.